SQZ HOUSE

SQZ HOUSE

Barcelona, Spain

Creative Director:
Katherine Bedwell

Collaborator:
Erik Gutierrez Mora

Client:
Knowhaus

Year:
2018

The project is located on the outskirts of Barcelona in a quiet neighborhood.

The original house was built in the 80’s, and lacked openness towards the garden. 

The commission was to remodel it fully to give it a more contemporary  design, and to improve the communication between indoor and outdoor spaces.

The floor plan layout was rationalised to provide bigger open spaces in the day area and larger en suite bedrooms with views to the swimming pool and the woods beyond. An outdoor kitchen, fire pit, dining area under a pergola and a swimming pool were design to enjoy fully the gardened spaces. 

Natural noble materials were used, including oak wood, steel, limestones, and fabrics in neutral tones and greys.

  • SQZ House
  • SQZ House
  • SQZ House
  • SQZ House
  • SQZ House