R.I.P. FACADE

R.I.P. FACADE

Design:
Bedwell + Restrepo + Cuberes

Client: 
Pyrénées Stores

The proposal is based on recycling as the start point of  a sustainable approach, Innovation as a fundamental part of the aesthetic impact on the facade, and the Pyrenees as an interpretation of the landscape, in a way that it can relate to it seamlessly as well as by  solving the harshness of the existing facade.

The idea begins by developing a new cladding system as a “second skin” and maintaining the existing one behind it. The new cladding is made out of recycled skis which are placed on an aluminum substructure, therefore, allowing it to ventilate fully, and also giving it its final finish appearance.  The color hue selected allows a harmonic integration within Andorra’s landscape.

R.I.P. FACADE
  • RIP Facade
  • RIP Facade
  • RIP Facade